Wyposażenie sklepów spożywczych, mięsnych i cukierni – o czym pamiętać?

Wyposażenie sklepów spożywczych, mięsnych i cukierni – o czym pamiętać?

Aby można było prowadzić sprzedaż artykułów spożywczych, należy zaopatrzyć się w niezbędne przedmioty do ich przechowywania i ekspozycji. Wszystko to dla zachowania należnej świeżości i trwałości produktów. Na szczęście bez trudu znajdziemy odpowiednie urządzenia i sprzęty, które zapewnią kompleksowe wyposażenie sklepów. I to nie tylko pod kątem profilu działalności, ale również komfortu użytkowania czy estetyki. Od czego zacząć?

Urządzenia chłodnicze

Nie ulega najmniejszym wątpliwościom, że najważniejszym elementem wyposażenia sklepu spożywczego, mięsnego czy cukierni są urządzenia chłodnicze. To dzięki nim możliwe jest przechowywania sprzedawanych artykułów żywnościowych – bez obaw o ich świeżość i trwałość. Chodzi przede wszystkim o mięsa i wyroby wędliniarskie, sery, ciasta czy szeroko pojęte produkty cukiernicze. Jakie zatem urządzenia powinny stanowić wyposażenie sklepów? Przede wszystkim lady i witryny chłodnicze oraz szafy i witryny mroźne. Nie tylko zapewnią należyte warunki do przechowywania żywności, ale również wezmą odpowiedzialność za efektywną ekspozycję produktów. Polecane nie tylko do sklepów wielkopowierzchniowych, ale również lokalnych sklepików.

Wybierając urządzenia chłodnicze należy zwrócić uwagę na ich pojemność, klasę energetyczną oraz design. Połączenie wszystkich tych czynników przełoży się na funkcjonalne zastosowanie i atrakcyjny wygląd.

Lada sprzedażowa

Wyposażenie sklepów to nie tylko wysokiej klasy urządzenia chłodnicze. To także meble sklepowe, na których umieszcza się wagę, krajalnicę, kasę czy terminale płacowe. Mowa oczywiście o ladach sprzedażowych, dodatkowo wyposażonych w podręczne półki. Wiele znajdujących się na rynku modeli oferuje możliwość łączenia z innymi ladami czy witrynami. Takie rozwiązanie charakteryzuje wysoki współczynnik funkcjonalności. Pozwala bowiem na stworzenie wygodnej aranżacji, dostosowanej do potrzeb sklepu, jak i własnych preferencji.

Wagi

Prowadząc sklep mięsny, spożywczy czy cukiernię, konieczne jest posiadanie specjalnych urządzeń pozwalających na porcjowanie produktów. Waga sklepowa, bo o niej mowa, to nieodzowne wyposażenie wielu placówek handlowych i gastronomicznych. Na rynku można spotkać ich szeroki wybór, począwszy od prostych modeli z funkcją przeliczania Euro po zaawansowane, wyposażone w drukarkę termiczną paragonów i kodów kreskowych czy port umożliwiający komunikację z kasę fiskalną czy komputerem.

Te, jak również wiele innych produktów oferuje sklep z wyposażeniem sklepów eLadex. W asortymencie znajdują się zarówno nowe urządzenia, jak i używane – dedykowane małym sklepikom oraz obiektom prowadzącym sprzedaż sezonowo.

Dodaj komentarz